Over Vox Amasus

In 1990 werd jongerenkoor Eemsstemmig opgericht. Een groot jongerenkoor met 100 leden tussen 15 en 35 jaar,is sinds 2008 een vrouwenkoor met 20 leden.
Ook al is het koor een stuk kleiner geworden en de gemiddelde leeftijd wat hoger zingen we samen met heel veel plezier en enthousiasme.
In 1996 is er een naamswijziging gedaan omdat we geen jongerenkoor meer zijn en heten we Vox Amasus, wat betekent Stem van de Eems
Er zijn door de jaren heen optredens geweest met verschillende dirigenten.

Zo is er opgetreden o.a. in ‘t Waar,de Molenberg,Het Hogelandcollege en verschillende kerken. Maar ook in De Schuitevaarders , het Lokaal en tijdens Delfsail.
Tijdens een bruiloft hebben we samen met Minka Zaal in de Nicolaikerk gezongen. Ook hebben we in Slochteren tijdens een Zweeds kerstmarkt, kerstnummers in het Zweeds gezongen.
De laatste jaren doen we regelmatig mee met een korenfestival bijv: Vocaal festival Annen en ook hebben we 2 keer in Hengelo meegedaan met Korenfestival Amusing, en er gelijk een gezellig weekend van gemaakt.
Tevens verzorgen we optredens in verzorgings/verpleegtehuizen en passen dan ons repertoire aan met Nederlandse en herkenbare nummers voor de ouderen.
Al een aantal jaren zingen we eigen kerstnummers en met het koor van het Hamrikheem in Groningen, waarvan tevens een aantal oude kerstliedjes met de bewoners.

Ook hebben we landelijke bekendheid gekregen. We zijn te zien geweest bij RTV Noord en omroep Max. Dit in verband met onze carnavalshit “Vrouw zoekt boer”.Deze is nog steeds te zien op You Tube.
Verder hebben we meegewerkt aan een voedselbanklied van RTV Noord met bekende artiesten en ook deze clip is nog te zien.

Sinds januari 2024 is Nune Schiphouwer uit Groningen onze dirigente. We repeteren in het dorpshuis Aeolus, naast de molen aan de Borgshof 22 in Farmsum, van 19.45 tot 21.45.
Ons repertoire is modern tot aan klassiek. Wij verzorgen ook optredens in verzorgingshuizen en passen dan ons repertoire aan met Nederlandse en herkenbare nummers voor de ouderen.

Maak kennis met een aantal leden


Nune Schiphouwer

Mijn naam is Nune Schiphouwer komt uit Armenië en ik ben een pianolerares met ruim 35 jaar ervaring. Ik geef les aan kinderen en volwassenen van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Muziek maken is mijn passie en ik geniet ervan om mijn enthousiasme en energie door te geven aan mijn studenten. Bovendien ben ik ook actief als piano dirigent en begeleid ik een koor met een piano . Hierbij leer ik hen zingen en het spelen van de juiste noten, en creëer ik graag improvisatie melodieën. Lees meer over mijn piano lessen voor kinderen.


Jelly van de Veen

ik zit bijna 11 jaar bij koor Vox Amasus, en ik vind het een super gezellig koor.
Can,t help falling in Love van Elvis Presley vind ik nog altijd het mooiste lied wat we hebben gezongen.


Ieme Klasens

Bijna 30 jaar geleden meldde ik mij aan voor het koor Vox Amasus . Op het koor zingen we leuke nummers van pop tot klassiek in een zeer gezellige sfeer. Het zingen geeft veel voldoening en ik hoop er nog lang op te blijven.


Deelnemen?

Wil je aan een repetitie deelnemen van dit enthousiaste koor?
Neem dan contact met ons op via voxamasus@gmail.com.