Over Vox Amasus

In 1990 werd jongerenkoor Eemsstemmig opgericht. Een groot jongerenkoor met 100 leden tussen 15 en 35 jaar,is sinds 2008 een vrouwenkoor met 20 leden.
Ook al is het koor een stuk kleiner geworden en de gemiddelde leeftijd wat hoger zingen we samen met heel veel plezier en enthousiasme.
In 1996 is er een naamswijziging gedaan omdat we geen jongerenkoor meer zijn en heten we Vox Amasus, wat betekent Stem van de Eems
Er zijn door de jaren heen optredens geweest met verschillende dirigenten.Dit doen we sinds 2004 onder leiding van Corien Kronemeijer.

Zo is er opgetreden o.a. in ‘t Waar,de Molenberg,Het Hogelandcollege en verschillende kerken. Maar ook in De Schuitevaarders , het Lokaal en tijdens Delfsail.
Tijdens een bruiloft hebben we samen met Minka Zaal in de Nicolaikerk gezongen. Ook hebben we in Slochteren tijdens een Zweeds kerstmarkt, kerstnummers in het Zweeds gezongen.
De laatste jaren doen we regelmatig mee met een korenfestival bijv: Vocaal festival Annen en ook hebben we 2 keer in Hengelo meegedaan met Korenfestival Amusing, en er gelijk een gezellig weekend van gemaakt.
Tevens verzorgen we optredens in verzorgings/verpleegtehuizen en passen dan ons repertoire aan met Nederlandse en herkenbare nummers voor de ouderen.
Al een aantal jaren zingen we eigen kerstnummers en met het koor van het Hamrikheem in Groningen, waarvan tevens een aantal oude kerstliedjes met de bewoners.

Ook hebben we landelijke bekendheid gekregen. We zijn te zien geweest bij RTV Noord en omroep Max. Dit in verband met onze carnavalshit “Vrouw zoekt boer”.Deze is nog steeds te zien op You Tube.
Verder hebben we meegewerkt aan een voedselbanklied van RTV Noord met bekende artiesten en ook deze clip is nog te zien.

Het repertoire is nog steeds van modern tot klassiek en we gaan geen uitdaging uit de weg.

Maak kennis met een aantal leden


Corien Kronemeijer

Corien Kronemeijer studeerde Schoolmuziek aan de conservatoria in Hilversum en Groningen, waarna ze zich voornamelijk heeft gericht op het begeleiden en zingen van vocale muziek. Na haar studie heeft ze zich verder gespecialiseerd in zang, stemvorming, koordirectie en didactiek/methodiek van de zang. Ze zingt geregeld in diverse koren en ensembles. Als soliste zingt ze liederen uit de Renaissance en Barok samen met Luitist Vincent van der Aa. Momenteel geeft ze privé lessen piano en zang, en is ze dirigente van 5 koren in de regio. ‘Het werken met stemmen en koren verveelt nooit! Als 15 jarige werd ik gevraagd om op de piano te komen begeleiden bij een koor en ik werd meteen gegrepen door de magische werking van meerstemmigheid en de verschillende klankkleuren van de stemmen. Het feit dat elke stem zijn eigen klank en persoonlijkheid heeft vind ik fascinerend en meer stemmen tegelijk in een koor kunnen elkaar versterken en verbinden. Ik doe dit werk dan ook met heel veel plezier!”


Jelly van de Veen

ik zit bijna 11 jaar bij koor Vox Amasus, en ik vind het een super gezellig koor.
Can,t help falling in Love van Elvis Presley vind ik nog altijd het mooiste lied wat we hebben gezongen.


Ieme Klasens

Bijna 30 jaar geleden meldde ik mij aan voor het koor Vox Amasus . Op het koor zingen we leuke nummers van pop tot klassiek in een zeer gezellige sfeer. Het zingen geeft veel voldoening en ik hoop er nog lang op te blijven.


Sjoukje en Johanna

In 2003 zijn wij bij het koor gekomen. Sindsdien is Vox Amasus voor ons niet meer weg te denken. We hebben het nog steeds erg naar onze zin. We zingen heel veel leuke en mooie nummers, zowel klassiek als modern. Maar wat wij ook belangrijk vinden is een goede sfeer binnen het koor. We zijn als een groep vriendinnen iedere week weer met plezier aan het oefenen en vinden de uitjes naar korenfestivals met de hele groep ook geweldig.


Deelnemen?

Wil je aan een repetitie deelnemen van dit enthousiaste koor?
Neem dan contact met ons op via voxamasus@gmail.com.